Telegram'da Son Görülme durumu: uygulama kullanımının anonimliği nasıl sağlanır
2016-12-23 16:35:18
Kategori:
Telegram kullanıcıları genellikle mesajlaşma etkinliklerini diğer insanlardan gizlemek isterler. Bugün çevrimiçi durumunuzu gizlemek imkansız olsa da, gerekli anonimliği sağlamak için sıklıkla yeterli olan son görülmenizin kesin zamanını gizleme seçeneği vardır.
Son Görülme zamanını gizleme işlevi: nasıl çalışır
Verilen işlevin çeşitli seçenekleri vardır. Her kullanıcı, Son Görülme zamanını kimin göreceğini belirlemeye izin veren ayarları özelleştirebilir: istisnasız tüm kullanıcılar (varsayılan olarak), ayrı ayrı seçilen kişiler veya hiç kimse. Son Görülme zaman damgasının gizlenmesi durumunda, durumunuzda aşağıdaki bildirimler görüntülenecektir:
Yakın zamanda görüldü;
Bu hafta görüldü;
Bu ay görüldü;
Uzun zaman önce görüldü;
Android ve iOS uygulamalarında ise Telegram durumunuzu aşağıdaki şekilde değiştirebilirsiniz:
Hesap ayarlarına gidin.
"Gizlilik ve Güvenlik" bölümünü bulun.
"Son Görülme" üzerine dokunun.
Görünen menüde, "Herkes" (Son Görülme zamanınız tüm müşteriler için kullanılabilir), "Kişilerim" (bilgiler yalnızca kişi listeniz için kullanılabilir) veya "Hiç kimse" (Son Görülme zaman damganızı kimse göremez) seçeneğini seçin.
Standart ayarların yanı sıra, geliştiriciler "Son Görülen" menüsünde "Asla Paylaşma" ve "Her Zaman Paylaş" gibi ek seçenekler de uyguladılar. Bu seçenekler listeye sınırsız istisnanın dahil edilmesine izin veriyor ve en yüksek öncelikli eylem ile karakterize ediliyor. Örneğin, "Asla Paylaşma" listesinde belirtilen hesaplar, hangi kategoriyi seçerseniz seçin - "Herkes", "Kişilerim" veya "Hiç kimse" - her zaman "zamansız" durumunuzu görecektir. "Her Zaman Paylaş" listesi söz konusu olduğunda ise bunun tam tersi geçerlidir
.
Gerekli tüm ayarları yaptıktan sonra, değişiklikleri kabul etmek için "Bitti" düğmesine basmanız gerekir.
Ne yazık ki, geliştiriciler verilen seçeneği bir PC sürümünün ayarlarına dahil etmediğinden, bu manipülasyonları PC'de gerçekleştirmek imkansızdır. Aynı zamanda, Telegram'da mobil cihazlar üzerinden yapılan tüm değişiklikler PC için de geçerli olacaktır.
Neden kullanıcıların Telegram durumunu gizlemeye ihtiyaç var
Anonimliğin ana nedeni, kullanıcıların faaliyetlerini belirli kişilere gösterme konusundaki isteksizliğinden kaynaklanmaktadır. Sıklıkla, bu insan grubu kötü niyetli meslektaşları veya çalışma saatleri içinde çevrimiçi olmanızı pek onaylamayacak bir patronu içerir (yani Telegram kurumsal amaçlarla kullanılmıyorsa). Aynı zamanda, Son Görülme zamanınızı patronunuzdan gizlerken, verilen bilgileri arkadaşlarınız için kullanılabilir hale getirmeyi unutmayın - istisna listeleri bunun içindir.
Bir kullanıcının durumundaki Son Görülme zaman damgasını gizlemenin önemli özelliği "bumerang etkisi" olarak adlandırılır. Bu ne anlama gelmektedir? Son görülme zamanınızı bir veya birkaç kişi için görünmez yaparsanız, bu hesapların çevrimiçi zamanını göremezsiniz. Bu nedenle, hangi kişileri bir veya başka bir listeye dahil etmek istediğinizi iki kez düşünmeniz gerekir.
Kullanıcı etkinliği belirleme
Zaman göstergesinin olmaması bir kullanıcının etkinliğini belirlemeyi zorlaştırsa da, dolaylı göstergeler aracılığıyla bunu ortaya çıkarma olasılığınızın hala olduğunu anlamak gerekir. Örneğin, "Son görülme" durumu, bir kullanıcının mesajlaşma programını en fazla 3 gün önce ziyaret ettiği anlamına gelir. "Uzun zaman önce son görülme" durumu, bu hesabın bir aydan uzun süredir etkin olmadığı veya yöneticilerin geçici olarak yasakladığı anlamına gelir. Bu özellik iyi bir gizlilik sağlar ve Telegram aracılığıyla belirli bir kişiyle iletişim kurmanın mümkün olup olmadığını anlamaya izin verir.
Ayrıca, oldukça nadiren kullanan Telegram müşterilerinin, bu hizmetin etkin olmayan hesapları otomatik silme işlevi olduğunu bilmeleri gerekir. Telegram'ı son 6 ay boyunca kullanmazsanız devreye girer. Bu durumda, bir hesap ve onunla bağlantılı tüm bilgiler (dosyalar, fotoğraflar, kişi listesi, konuşma geçmişi vb.) kalıcı olarak silinir. Verilen hesabı Telegram'a bir kez daha kaydetmek istiyorsanız, sıfırdan yeniden başlamanız gerekecektir.