Get Mystery Box with random crypto!

Ad-Dien Abdul Kadir

Telgraf kanalının logosu addien90 — Ad-Dien Abdul Kadir A
Kanaldan konular:
Pbakl
Telgraf kanalının logosu addien90 — Ad-Dien Abdul Kadir
Kanaldan konular:
Pbakl
Kanal adresi: @addien90
Kategoriler: Bloglar
Dilim: Türk
aboneler: 32.10K
Kanaldan açıklama

Writer | Editor | Mantan Editor Majalah Solusi & al-Ustaz.
Channel yang mengumpulkan tulisan-tulisan, sisi pandang, life thoughts dan perkongsian ilmu daripada Ad-Dien Abdul Kadir.
Menjemput semua untuk join channel ini. Ahlan wa sahlan (Welcome here)!

Ratings & Reviews

2.00

2 reviews

Reviews can be left only by registered users. All reviews are moderated by admins.

5 stars

0

4 stars

0

3 stars

1

2 stars

0

1 stars

1


En son Mesajlar 6

2023-03-19 20:05:14 Macam ni rupanya perasaan bila berjaya mempermainkan perasaan orang lain yang dah yakin dengan kita. Maaflah biasanya saya je yang rasa perasaan dipermainkan tu bahahahaha jangan marahhhh nanti lekas tua!
485 views17:05
Aç / Yorum Yap
2023-03-19 17:56:25 Ni kalau salah ni memang nak kena sebat belakang tengkuk
1.3K views14:56
Aç / Yorum Yap
2023-03-18 20:19:18 Hahahaha nanti sambung lagi. Baru warm up pun dah ada salah. Camne nak grad dengan cemerlang ni. Selamat malam!
259 views17:19
Aç / Yorum Yap
2023-03-18 16:13:55 Okay gi share kat Twitter
867 views13:13
Aç / Yorum Yap
2023-03-17 15:10:29 Btw saya nak ucap terima kasih semua yang masih setia ada kat dalam Channel ni sama ada dari dulu atau baru. Maaf kalau lama atau jarang-jarang update sebab saya biasanya lupa & disibukkan dengan hal lain. 31k yang ada dalam ni sangat istimewa bagi saya berbanding followers di social media lain sebab di sini orang yang betul-betul baca dan menanti penulisan saya. Ajak lah kawan-kawan ke sini kalau bermanfaat. Terima kasih semua. Allah saja yang mampu balas jasa baik semua.
1.1K views12:10
Aç / Yorum Yap
2023-03-17 15:07:11
Doa ini mungkin baru bagi kebanyakan orang. Biasanya kita hanya minta murah rezeki tapi lupa lagi dua tu. Sama-sama kita cuba hafal dan amalkan doa ini. #DoaDariNabi
1.1K views12:07
Aç / Yorum Yap
2023-03-15 16:55:13
Doa bila banyak masalah, ujian atau selepas kehilangan.
1.0K views13:55
Aç / Yorum Yap
2023-02-28 16:30:21 Tanda seburuk-buruk saudara & kawan. Kata Imam Muhammad bin Ali bin al-Husain:

‎بئس الأخ أخ يرعاك غنيا ويقطعك فقيرا
‎“Seburuk-buruk saudara adalah orang yang memberi perhatian kepadamu ketika kamu kaya dan memutuskan hubungan denganmu ketika kamu miskin.” [Sifah al-Safwah 1/263]
587 views13:30
Aç / Yorum Yap
2023-02-21 16:48:47
Biasanya bila sebut buku hadis 40, orang akan kenal Hadis 40 Imam an-Nawawi. Tapi dizaman moden ni ada juga ulama yang tulis kitab hadis 40 mereka tersendiri. Antaranya Syaikh Muhammad bin Sulaiman al-Muhanna.

5 sebab kenapa anda perlu memiliki buku ini:

1. Semua 40 hadis dalam buku ini hadis sahih bersumberkan riwayat al-Bukhari & Muslim sahaja.

2. Semua hadis dalam buku ini pendek dan mudah dihafal baik untuk kanak-kanak & orang dewasa.

3. Ada syarahan ringkas bagi setiap hadis untuk lebih faham maksud hadis tersebut.

4. Ringkas, direct dan mudah difahami. 120 halaman sahaja. Boleh habis baca kurang dari 1 jam.

5. Susunan hadis dalam buku ini ada maksud sebenarnya. Sesiapa yang baca dari awal hingga akhir dan cuba amalkan satu persatu, dia akan jadi practicing Muslim yang sebenar, insyaAllah.

Buku ini boleh dibeli di link berikut:

https://app.easyparcel.com/my/en/BuyerTool?d=eDFBbDBxWmI=
530 views13:48
Aç / Yorum Yap
2023-02-21 10:03:51
1.2K views07:03
Aç / Yorum Yap