Get Mystery Box with random crypto!

Ad-Dien Abdul Kadir

Telgraf kanalının logosu addien90 — Ad-Dien Abdul Kadir A
Kanaldan konular:
Pbakl
Telgraf kanalının logosu addien90 — Ad-Dien Abdul Kadir
Kanaldan konular:
Pbakl
Kanal adresi: @addien90
Kategoriler: Bloglar
Dilim: Türk
aboneler: 32.18K
Kanaldan açıklama

Writer | Editor | Mantan Editor Majalah Solusi & al-Ustaz.
Channel yang mengumpulkan tulisan-tulisan, sisi pandang, life thoughts dan perkongsian ilmu daripada Ad-Dien Abdul Kadir.
Menjemput semua untuk join channel ini. Ahlan wa sahlan (Welcome here)!

Ratings & Reviews

2.00

2 reviews

Reviews can be left only by registered users. All reviews are moderated by admins.

5 stars

0

4 stars

0

3 stars

1

2 stars

0

1 stars

1


En son Mesajlar 4

2023-05-06 19:34:19
3.8K views16:34
Aç / Yorum Yap
2023-05-06 15:13:27 Banyak berdebat & argue benda sia-sia. Kata Imam al-Auza’ie:

‎أن الله إذا أراد بقوم شرا ألزمهم الجدل ومنعهم العمل
‎"Jika Allah menghendaki keburukan terhadap suatu kaum, Dia menjadikan mereka suka berdebat dan Dia menjauhi mereka dari beramal." [Siyar A'lam an-Nubala 12/268]
4.2K views12:13
Aç / Yorum Yap
2023-05-02 15:26:13 Menjaga solat antara sebab terbukanya pintu rezeki tak terduga. Kata Imam Ibn Kathir:

‎إذا أقمت الصلاة أتاك الرزق من حيث لا تحتسب
‎"Jika engkau mendirikan solat, maka rezeki akan datang kepadamu dari arah yang tidak pernah engkau sangkakan." [Tafsir Ibn Kathir 2/327]
2.9K views12:26
Aç / Yorum Yap
2023-04-28 13:33:03 Selamat Hari Raya Aidilfitri semua. Maaf salah silap saya selama ni kalau ada. Rasanya takde sebab kalau buat korang geram jawab kuiz tu bukan salah saya, tu salah korang lah baca soalan tak betul. Kuiz kita sambung lagu nanti okay? Standby tau!
5.6K viewsedited  10:33
Aç / Yorum Yap
2023-04-28 13:30:43 Bila terdetik nak buat baik, jangan tangguh. Kata Sufyan al-Thauri:

‎إذا هممت بصدقة أو ببر أو بعمل صالح فعجل مضيه من ساعته من قبل أن يحول بينك وبينه الشيطان
‎Jika kau tekad nak sedekah, buat baik atau amal soleh, buatlah terus sebelum syaitan menghalangmu.[Hilyatul Auliya' 7/62]
5.4K views10:30
Aç / Yorum Yap
2023-04-14 10:26:58 Saya bukan tak boleh nak buat soalan yang susah, aras tinggi dengan fakta ilmiah yang jarang didengari umum, tapi tulah kalau saya buat kang senang sangat korang hilang markah. So bersyukurlah dengan soalan tricky & berbelit-belit wahahahaha
2.4K views07:26
Aç / Yorum Yap
2023-04-07 04:50:23
Assalamualaikum semua. Salam Jumaat. Saya sekarang berada di Tawau, Sabah. Ada misi kemanusiaan bersama NGO Impactive Malaysia. Antara misi yang kita nak jayakan ialah sedekah baju raya, projek pek makanan & baik pulih 2 buah masjid. Saya akan update kerap di IG story saya:

https://instagram.com/addien90?igshid=YjNmNGQ3MDY=

Poster tu saiz IG story. Kalau korang tak keberatan nak share di story korang, silalah. Saya sertakan link infaq bagi yang nak share atau sedekah/chip in misi kemanusiaan anak-anak Sabah ni.

Baiki Masjid
https://www.impactivemy.com/donations/projek-naik-taraf-masjid-kg-batu/?ref=9&campaign=masjid

Pek Makanan Iftar
https://www.impactivemy.com/donations/bantuan-makanan-pek-iftar/?ref=9&campaign=pekiftar

Sedekah Baju Raya
https://www.impactivemy.com/donations/sumbangan-baju-raya-buat-anak-anak-semporna/?ref=9&campaign=bajuraya

Terima kasih banyak korang semua orang-orang baik. Ada masa saya update new kuiz okay! Doakan saya & team tau!
1.4K views01:50
Aç / Yorum Yap
2023-04-03 12:19:29 Salam korang. Sorry semalam tak sempat nak post kuiz. InsyaAllah malam ni kita sambung ye. Sebelum tu nak minta jasa baik korang baca thread ni. Saya ada tulis tentang baju raya disisi Islam. Kalau rajin baca sampai habis sebab yang last tu penting! Terima kasih, korang memang the best! Patut nampak extra hensem & cantik hari ni. Hehe

https://twitter.com/addien90s/status/1642817933532631040?s=46&t=QWe7wOvWhpbn2KuC_V0eog
66 views09:19
Aç / Yorum Yap
2023-03-30 01:55:17 Soalan Fizik semalam tu tak dikira sebagai soalan kuiz agama. Takpe kalau salah. Saje je menyakat hahahaha
2.6K views22:55
Aç / Yorum Yap
2023-03-30 00:50:05 Langit semalam. Ada Marikh

https://twitter.com/addien90s/status/1641117758388867072?s=46&t=QWe7wOvWhpbn2KuC_V0eog
2.9K views21:50
Aç / Yorum Yap